Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa z patelni to doskonały pomysł na szybki, prosty i smaczny obiad. Jego wszechstronność polega na tym, że wybieramy warzywa, które mamy pod ręką, w tym wypadku fasolkę szparagową, pieczarki i dymkę. Do tego stek wołowy pokrojony na drobne kawałki oraz precel lub inne białe pieczywo. Tajemnica pieczywa polega na tym, że wchłania ono pyszny sos ze wszystkich składników, które normalnie pozostałyby na patelni. Całość doprawiona drobno startym parmezanem, skórką z cytryny i sokiem z mięsistych pomidorów. Przygotowanie tego smacznego posiłku zajmuje nie więcej niż 15 minut.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 802
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1418
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 802
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1418
Składniki
Umyc fasolke i przekroic na pól, oczyscic i pocwiartowac pieczarki, dymke pokroić na duze, a precla na male kawalki. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc w niej warzywa ok.4 minut. W miedzyczasie pokroic stek wolowy na cienkie paski i dodac do warzyw razem z kawalkami precla. Doprawic sola i pieprzem i smazyc jeszcze przez 3 minuty.
Pod koniec smazenia dodac starta skórke z cytryny, parmezan i odrobine oliwy z oliwek. Pomidora przekroic na pól, wycisnac z niego sok na warzywa i wszystko wymieszac.
Podawac jeszcze cieple, zanim parmezan calkiem sie roztopi.