Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
Składniki
Kalafior obgotować w osolonej wodzie, uważając by się zbyt nie rozgotował. Czosnek obrać, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić czosnek (przepuszczony przez praskę), a następnie podsmażyć paprykę. Następnie dodać do niej mięso mielone, podsmażyć. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Przygotować serowy sos, jajka roztrzepać w misce, dodać śmietany i połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać, stary na dużych oczkach tarki, żółty ser. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Następnie ułożyć w nim mięso, a na nim kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem serowym i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Polecam