Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7561
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2590
Składniki
Kalafior obgotować w osolonej wodzie, uważając by się zbyt nie rozgotował. Czosnek obrać, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić czosnek (przepuszczony przez praskę), a następnie podsmażyć paprykę. Następnie dodać do niej mięso mielone, podsmażyć. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Przygotować serowy sos, jajka roztrzepać w misce, dodać śmietany i połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać, stary na dużych oczkach tarki, żółty ser. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Następnie ułożyć w nim mięso, a na nim kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem serowym i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Polecam