Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19354
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19354
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Składniki
Kalafior obgotować w osolonej wodzie, uważając by się zbyt nie rozgotował. Czosnek obrać, paprykę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić czosnek (przepuszczony przez praskę), a następnie podsmażyć paprykę. Następnie dodać do niej mięso mielone, podsmażyć. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Przygotować serowy sos, jajka roztrzepać w misce, dodać śmietany i połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać, stary na dużych oczkach tarki, żółty ser. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Następnie ułożyć w nim mięso, a na nim kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem serowym i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Polecam