Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest przepyszna. Dzięki bananom jest wilgotna i aromatyczna
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1267
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1084
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1267
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1084
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka zachowaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Banany obierz i rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z kwaśną śmietaną. Masło ucieraj z cukrem. Dodawaj po żółtku. Cały czas ucieraj- dodawaj masę maślaną. Dodaj mąkę. Ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem posypanej bułką. Piecz w 200 stopniach przez ok. 45 minut. Składniki polewy podgrzewaj mieszając do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Polej babkę. Resztę krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch babki.