Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest przepyszna. Dzięki bananom jest wilgotna i aromatyczna
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10186
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1917
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10186
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1917
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka zachowaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Banany obierz i rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z kwaśną śmietaną. Masło ucieraj z cukrem. Dodawaj po żółtku. Cały czas ucieraj- dodawaj masę maślaną. Dodaj mąkę. Ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem posypanej bułką. Piecz w 200 stopniach przez ok. 45 minut. Składniki polewy podgrzewaj mieszając do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Polej babkę. Resztę krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch babki.