Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 161

Babka czekoladowa idealna na Wielkanoc ale też na niedzielny stół

Składniki

  • 6 jaj
  • 250 g masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 3-4 łyżki kakao
  • olejek pomarańczowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło, olejek, cukry, kakao i mleko rozpuścić.

    Rozdzielić jaja na białka i żółtka.

    Jak masa przestygnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą pianę.

    Piec do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń