Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie gościła u nas babka drożdżowa…tym razem postanowiliśmy zrobić całkiem inną. Sporo majonezu dostaliśmy, więc powstała babka wg przepisu Ewy z bloga zcukrempudrem. Nawet chwili nie zastanawialiśmy się nad tą propozycją, bo Ewcia jest gwarancją smaku. I nie pomyliliśmy się. Babka wyszła niesamowita <3
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10073
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10073
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywną pianę, powoli wsypując oba cukry (robimy to na wysokich obrotach). Potem dodajemy żółtka, sok z cytryny i miksujemy przez krótką chwilę na niskich obrotach. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodajemy majonez, delikatnie, dokładnie łączymy składniki. Formę na babkę smarujemy tłuszczem, posypujemy kaszą i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy około 50 min w temp. 170°C (góra-dół).