Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej przygotowujemy na święta ,ale smakuje o każdej porze roku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Składniki
Kiełbasy ,pokrojoną w krążki marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę zalałem bulionem warzywnym ,ugotowałem i wyjąłem. Do wywaru dodałem przyprawy ,czosnek pokrojony w plasterki i zakwas. Lekko podgotowałem. Śmietanę i mąkę połączyłem ,dolałem trochę wywaru ,wymieszałem i całość dolałem do zupy. Zagotowałem ,ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Podałem z jajkami ugotowanymi na twardo i kiełbasami pokrojonymi w plasterki.