Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej przygotowujemy na święta ,ale smakuje o każdej porze roku.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2184
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 155
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2184
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 155
Składniki
Kiełbasy ,pokrojoną w krążki marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę zalałem bulionem warzywnym ,ugotowałem i wyjąłem. Do wywaru dodałem przyprawy ,czosnek pokrojony w plasterki i zakwas. Lekko podgotowałem. Śmietanę i mąkę połączyłem ,dolałem trochę wywaru ,wymieszałem i całość dolałem do zupy. Zagotowałem ,ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Podałem z jajkami ugotowanymi na twardo i kiełbasami pokrojonymi w plasterki.