Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z makaronem naleśnikowym to klasyczne danie kuchni niemieckiej. Domowa, pożywna zupa świetnie sprawdzi się nie tylko jako pierwsze danie, ale nawet jako cały obiad. A z pewnością będzie ciekawym urozmaiceniem każdej niedzieli.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1727
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 40
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1727
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 40
Składniki
Przygotuj zupę. Mięso umyj i włóż do dużego garnka z wodą. Zagotuj na małym ogniu i trzymaj tak przez ok. 2 godziny. Po tym czasie dodaj wszystkie warzywa oraz natkę pietruszki. Cebulę lekko opal nad palnikiem i dodaj ją także do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rosół pozostaw lekko pyrkoczący na ogniu na kolejną godzinę. Po tym czasie odcedź ją i przelej do osobnej miski. Marchewkę pokrój w plasterki i dodaj do rosołu.
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka z mlekiem. Dodawaj powoli mąkę i cukier. Zmiksuj wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Ciasto naleśnikowe odstaw na ok. 30 minut. Po tym czasie nakładaj na rozgrzaną, suchą lub delikatnie natłuszczoną patelnię po chochelce ciasta, tworząc naleśnik. Smaż naleśniki z każdej strony do zrumienienia, przez ok. 2-3 minuty. Gotowe odkładaj warstwowo na talerz do ostygnięcia. Całą warstwę naleśników zwiń w rulon i ostrym nożem pokrój go w rulonik.
Zupę przelej do bulionówek lub głębokich talerzy. Dodaj paski naleśnikowe i posyp całość siekaną natką pietruszki. Rosół z makaronem naleśnikowym podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Jeśli chcesz zupę przechowywać, trzymaj naleśniki i płyn w osobnych pojemnikach i dodawaj je bezpośrednio przed zaserwowaniem.