Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2015
Propozycja na smakowite, aromatyczne i wyraziste klopsiki przygotowywane w stylu bawarskim. Klopsiki są lekkie, a zarazem pożywane i bardzo sycące. Ich smak jest wyjątkowy, ponieważ łączą w sobie nutę słodkości ketchupu oraz nutę pikanterii - chrzanowej i paprykowej. Klopsiki drobiowe są doskonałym dodatkiem do obiadu. Świetnie smakują z puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1962
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 21
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3066
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1962
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 21
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3066
Składniki
Oczyszczoną pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej chrzan, ketchup, jajko, sos sojowy, bułkę tartą (u mnie w wersji bezglutenowej) oraz przyprawy: majeranek, czosnek granulowany, słodką i ostrą paprykę, pieprz czarny i sól do smaku.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy ją na oleju rzepakowym, studzimy i dodajemy do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, nabieramy porcje masy, którą rolujemy i delikatnie spłaszczamy, formując klopsiki.
Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i gotowe! :)
Życzę smacznego! :)