Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowym składnikiem tego ciasta jest kolorowa fasola, a dodatek kakaa i bananów daje ciekawy smak. Jest wilgotne i nie trzeba go już niczym ponczować. Dodałam do niego trzy łyżki miodu, lecz można się obejść bez niego, ponieważ banany dają naturalną słodycz.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 555
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 134
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 176
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 555
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 134
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto zrobimy tylko i wyłącznie blenderem ręcznym. Polecam osobom, które mają nietolerancję glutenu. Ciasto posmakuje również dzieciom, gdyż ma wygląd czekolady, a z masą bananową tworzy bardzo smaczny duet. Fasolę moczymy 4 godziny, lekko solimy i gotujemy. Ugotowaną fasolkę miksujemy blenderem z bananami, miodem, kakao, jajami, cynamonem, sodą i rozpuszczoną czekoladą. Upiekłam trzy krążki w tortownicy o śr. 16 cm. Każdy po 20 minut w 150 * Śmietankę miksujemy na sztywno. Banany przy pomocy blendera miażdżymy. Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy gorącą wodę ( kilka łyżek ) i rozpuszczoną wlewamy do bananów. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ubitą śmietanę. Należy odstawić na kilka minut w zimne miejsce, aby masa stężała. Przekładamy krążki ciasta.