Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowym składnikiem tego ciasta jest kolorowa fasola, a dodatek kakaa i bananów daje ciekawy smak. Jest wilgotne i nie trzeba go już niczym ponczować. Dodałam do niego trzy łyżki miodu, lecz można się obejść bez niego, ponieważ banany dają naturalną słodycz.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 118
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 509
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 524
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 118
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 509
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 524
Składniki
Ciasto zrobimy tylko i wyłącznie blenderem ręcznym. Polecam osobom, które mają nietolerancję glutenu. Ciasto posmakuje również dzieciom, gdyż ma wygląd czekolady, a z masą bananową tworzy bardzo smaczny duet. Fasolę moczymy 4 godziny, lekko solimy i gotujemy. Ugotowaną fasolkę miksujemy blenderem z bananami, miodem, kakao, jajami, cynamonem, sodą i rozpuszczoną czekoladą. Upiekłam trzy krążki w tortownicy o śr. 16 cm. Każdy po 20 minut w 150 * Śmietankę miksujemy na sztywno. Banany przy pomocy blendera miażdżymy. Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy gorącą wodę ( kilka łyżek ) i rozpuszczoną wlewamy do bananów. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ubitą śmietanę. Należy odstawić na kilka minut w zimne miejsce, aby masa stężała. Przekładamy krążki ciasta.