Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego nie da się opisać. Trzeba zrobić i zobaczyć, i spróbować samemu. Fajna kiszonka!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18762
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1435
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5954
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18762
Składniki
Obierz czosnek, następnie zmiksuj go z 1 litrem kefiru blenderem na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Dodaj sól, miksuj przez kolejne 30 sekund. Dolej pozostały kefir i wymieszaj.
Botwinkę wraz z burakami dobrze umyj i przetnij korzenie na pół.
Umieść buraczki w odpowiednio dużym słoiku korzeniem do dołu. Zalej kefirem z przyprawami.
Kiszonka jest gotowa po 3-4 tygodniach, ale najlepsza – po 2-3 miesiącach. Kiszonka mocno pracuje, więc w początkowej fazie trzeba odkręcać słoik przynajmniej 1 raz dziennie, aby ją odgazować. Zapach może być dziwny, ale bardzo przyjemny.