Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 167

Dodano:

Odsłon: 21591

Brownie z czerwonej fasoli i bananem z małą ilością cukru. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 6 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę wsypujemy do durszlaka i dokładnie ją przemywamy. Następnie fasolę i banany przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Do masy dodajemy oddzielone od białek żółtka, kakao, mąkę ryżową, miód, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Czekoladę ścieramy na średnim oczku tarki i dodajemy do masy.

  2. Oddzielone białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do masy fasolowej. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką aby wszystko się dokładnie połączyło.

  3. Blachę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę na ciasto przekładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.

  4. Polewa:
    Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy, gdy będzie już ciepłe ustawiamy mały ogień i dodajemy 2 tabliczki czekolady, cały czas mieszamy. Jeśli widzimy już gładką konsystencję, naszą polewę możemy rozprowadzić po cieście.

  5. WSKAZÓWKI
    Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń