Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie bądź szybką przekąskę!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 252
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1079
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 252
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1079
Składniki
Zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować bruschette.
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C na 7-8 minut.
Listki bazylii zwijamy w rulonik i drobno kroimy. Pomidora kroimy w cieniutką kostkę i mieszamy razem z bazylią. Wszystko solidnie skrapiamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Bruschette polecam jeść ciepłą i od razu po nałożeniu na bagietkę pomidorów ponieważ bułka nie nasiąknie pomidorem. Życzę smacznego!