Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie bądź szybką przekąskę!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24538
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26892
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24538
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26892
Składniki
Zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować bruschette.
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C na 7-8 minut.
Listki bazylii zwijamy w rulonik i drobno kroimy. Pomidora kroimy w cieniutką kostkę i mieszamy razem z bazylią. Wszystko solidnie skrapiamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Bruschette polecam jeść ciepłą i od razu po nałożeniu na bagietkę pomidorów ponieważ bułka nie nasiąknie pomidorem. Życzę smacznego!