Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często gotuję zupy na różnych wywarach, ale bez sensu byłoby podawanie za każdym razem przepisu na bulion więc w składnikach widnieje tylko hasło bulion warzywny, z kurczaka lub żeberek. Stwierdziłam, że z czasem można by uzupełnić te brakujące przepisy o podstawy. Nie będzie tu odkrywania ameryki na nowo, ale mam nadzieję, że okażą się ostatecznie przydatne chociaż dla części czytelników.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1292
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1292
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Do garnka włożyć korpus z kaczki. Kuper można odciąć, wtedy rosół będzie mniej tłusty. Zalać kaczkę wodą i gotować na małym ogniu. W trakcie gotowania zaczną zbierać się szumowiny, które trzeba odcedzać łyżką. Gotować powoli ok 1 godziny. Po tym czasie dołożyć obrane marchewki, pietruszkę, pora, czosnek z odciętą górną częścią główki, suszone grzyby, cebulę, pokrojone papryczki chilli oraz obrany imbir. Dodać niewielką ilość wody i gotować dalej na małym ogniu ok 1-1,5 godziny. Wyjąć warzywa i mięso. Odcedzić wywar i zredukować, tak aby został ok. 1 litr płynu. Podzielić na 4 porcje po 250ml. Taki bulion po ostygnięciu można zamrozić. Podczas gotowania nie przykrywać garnka, żeby wywar nie był mętny.