Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery warzywne
Artykuł sponsorowany
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 57
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 57
Składniki
Wszystkie składniki rozdrobnić w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę. W razie potrzeby dosypać bułki tartej aby masa dała się łatwo formować.
Z masy buraczanej natłuszczonymi oliwą dłońmi uformować 4 burgery.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Włożyć burgery do kosza rozgrzanego urządzenia, wyłożonego natłuszczonym papierem do pieczenia. Ustawić czas na 10 minut, zamknąć urządzenie i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np. w bułce, z sosem czosnkowym lub BBQ, świeżą papryką, pomidorem, sałatą i cebulą.