Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 687
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12460
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 687
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12460
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (wielkość zależna jest od tego na jakie kawałki pokroimy jabłko). Jabłko obrać ,umyć ,osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć cukrem cynamonowym i zawinąć w ciasto. Wierzch posmarować żółtkiem. Wierzch ciastka ponacinać nożem. Ciastka wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić na 15 min do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C.
Polecam cukier cynamonowy własnej roboty. Pod spodem link do zrobienia cukru https://smaker.pl/przepis-cukier-cynamonowy,103332.html