Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2551
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1107
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1435
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2551
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1107
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1435
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.