Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 65
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 91
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 45
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 44
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 65
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 91
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 45
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 44
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.