Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obłędnie pyszne i jeszcze bardziej obłędnie słodkie ciasto. Blaszkę miałam 21x26cm a i tak jest dość niskie…
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6267
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9156
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8836
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6267
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9156
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8836
Składniki
Spód: do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć masę z wymieszanych herbatników , masła i wiórek kokosowych
Nadzienie: do garnka wylewamy mleko z puszki, dokładamy co trzeba, i na średnim/małym ogniu, ciągle mieszając, gotujemy równe 15 minut trzeba baaaardzo uważać i non-stop mieszać bo okropnie się ta masa przypala, jeśli się jej intensywnie nie miesza. Po 15 minutach zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia,drewnianą pałką/łyżką, aż zbieleje i zgęstnieje ja mieszałam znów chyba z 15 minut. Wyłożyć na herbatnikowy spód, odstawić do lodówki do stężenia. W tym czasie zrobić polewę czekoladową:
roztopić czekoladę w kąpieli wodnej , dodać olej; wymieszać i wylać polewę na ciasto. Całość równomiernie oblać czekoladą Wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje – wtedy kroić.