Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z białej fasoli z wiórkami kokosowymi, migdałami i białą czekoladą, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 118
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 509
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 524
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 118
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 509
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 524
Składniki
Białą fasolę przekładamy do durszlaka i dokładnie płuczemy, zostawiamy na chwilę do wyschnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek (najlepiej użyć do tego 2 średnich misek). Białą fasolę wsypujemy do miski z żółtkami następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia, mąkę, miód, cukier wanilinowy, banana, wiórki kokosowe, mleko i ścieramy na małym oczku czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy z białej fasoli. Mieszamy dokładnie aby masa połączyła się z ubitymi białkami.
Brytfannę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy wymieszaną masę.
Ciasto pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa Do rondelka nalewamy mleka, ustawiamy na małym ogniu, czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do mleka. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli polewa jest już gotowa polewamy ciasto.
WSKAZÓWKI -Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone. -Całość możemy posypać migdałami i wiórkami kokosowymi.