Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kukurydziane z rumem

Ciasto kukurydziane z rumem

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 21089

aromatyczne

Składniki

  • 20 dag mąki kukurydzianej
  • 20 dag cukru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 10 dag masła
  • 5 jajek
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 4 łyżki rumu
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • masło do nasmarowania formy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem na gładką masę i ciągle ucierając dodajemy kolejno po jednym jajku. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy i dodajemy po łyżce rum i sok. Na koniec do ciasta dodajemy skórkę z pomarańczy.
    Do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej przekładamy ciasto i pieczemy około 1 godziny w 190 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń