Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z lukrem cytrynowym oraz pistacjami. U nas w domu jest uwielbiane, szybko się je przygotowuje, a do tego jak pięknie pachnie cynamonem, przyprawą do piernika!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1088
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 715
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4529
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1088
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 715
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4529
Składniki
Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach. Jajka ubijamy na wysokich obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksujemy. Wlewamy olej, zmniejszamy obroty miksera. Wsypujemy wszystkie suche składniki, startą marchewkę oraz 3,4 łyżki dżemu. Całość mieszamy łyżką lub miksujemy na małych obrotach miksera. Piec przez 45 minut w temp. 180 stopni.