Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto na oleju z gruszką, kaki i polewą kakaową. Udekorowane plasterkami suszonych jabłek, aromatyczne - doskonałe na jesienny wieczór.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 222
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 222
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Składniki
Kaki i gruszkę obrać ze skórki, pokroić na plastry, skropić sokiem z połowy cytryny. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać olej, zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko połączyć szpatułką. Dodać sok z połowy cytryny, wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy. W ciasto powkładać naprzemiennie gruszkę i kaki. Wstawić do piekarnika 180 st. na około 40-45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Polewa kakaowa: w garnuszku połączyć kilka łyżek wody, kawałeczek masła, cukier i kakao. Podgrzać do rozpuszczenia składników i lekkiego zgęstnienia.
Wystudzone ciasto udekorować polewą kakaową, plasterkami suszonych jabłek lub orzechami.