Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto na oleju z gruszką, kaki i polewą kakaową. Udekorowane plasterkami suszonych jabłek, aromatyczne - doskonałe na jesienny wieczór.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3660
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3660
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Składniki
Kaki i gruszkę obrać ze skórki, pokroić na plastry, skropić sokiem z połowy cytryny. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać olej, zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko połączyć szpatułką. Dodać sok z połowy cytryny, wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy. W ciasto powkładać naprzemiennie gruszkę i kaki. Wstawić do piekarnika 180 st. na około 40-45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Polewa kakaowa: w garnuszku połączyć kilka łyżek wody, kawałeczek masła, cukier i kakao. Podgrzać do rozpuszczenia składników i lekkiego zgęstnienia.
Wystudzone ciasto udekorować polewą kakaową, plasterkami suszonych jabłek lub orzechami.