Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto na oleju z gruszką, kaki i polewą kakaową. Udekorowane plasterkami suszonych jabłek, aromatyczne - doskonałe na jesienny wieczór.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 180
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1981
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 180
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1981
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Składniki
Kaki i gruszkę obrać ze skórki, pokroić na plastry, skropić sokiem z połowy cytryny. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać olej, zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko połączyć szpatułką. Dodać sok z połowy cytryny, wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy. W ciasto powkładać naprzemiennie gruszkę i kaki. Wstawić do piekarnika 180 st. na około 40-45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Polewa kakaowa: w garnuszku połączyć kilka łyżek wody, kawałeczek masła, cukier i kakao. Podgrzać do rozpuszczenia składników i lekkiego zgęstnienia.
Wystudzone ciasto udekorować polewą kakaową, plasterkami suszonych jabłek lub orzechami.