Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 32
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 244
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 32
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 244
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie łyżka po łyżce mąkę przesianą z proszkiem. Spód tortownicy o śr. 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i niczym nie smarujemy. Wylewamy ciasto. Pieczemy w 160 *C 40 minut Wykonanie galaretki; Owoce kaki obieramy, kroimy na kawałeczki i miksujemy blenderem. Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy ją zimna wodą, tak aby przykryła żelatynę. Odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie dolewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy i jeszcze ciepłą wlewamy do zmiksowanych owoców. Wylewamy na wystudzone ciasto. Wykonanie bitej śmietany; Śmietankę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem. Całość można posypać dowolna dekoracją. Smacznego.