Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie łyżka po łyżce mąkę przesianą z proszkiem. Spód tortownicy o śr. 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i niczym nie smarujemy. Wylewamy ciasto. Pieczemy w 160 *C 40 minut Wykonanie galaretki; Owoce kaki obieramy, kroimy na kawałeczki i miksujemy blenderem. Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy ją zimna wodą, tak aby przykryła żelatynę. Odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie dolewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy i jeszcze ciepłą wlewamy do zmiksowanych owoców. Wylewamy na wystudzone ciasto. Wykonanie bitej śmietany; Śmietankę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem. Całość można posypać dowolna dekoracją. Smacznego.