Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kochanej osoby – na Walentynki lub bez okazji! Wystarczy tylko zapakować w pudełko i prezent gotowy ???? Z użyciem tylko dwóch składników! Do ich wykonania potrzebujesz foremki, moja jest silikonowa na 15 standardowej wielkości czekoladek w kształcie serca. Ale inna foremka i inne kształty też pomieszczą te pyszne składniki.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 146
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5544
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 448
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1240
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 146
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5544
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 448
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1240
Składniki
1. W niewielkim garnuszku podgrzej maliny i doprowadź je do wrzenia. Gotuj przez kilka minut aż nadmiar wody odparuje a sos malinowy stanie się gęsty.
2. Przetrzyj jeszcze gorące maliny przez sitko alby pozbyć się pestek. Odłóż do wystudzenia.
3. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.* Przygotuj foremkę i pędzelkiem pomaluj serca w foremce tak aby czekolada pokryła boki i spód foremek. Włóż na 10 minut do lodówki lub dłużej do czasu całkowitego zastygnięcia czekolady w foremce.
4. Powtórz czynność i gdy 2 warstwa czekolady zastygnie połącz połowę pozostałej płynnej czekolady z musem malinowym. Dobrze wymieszaj – powstanie różowa masa. Wlej po małej łyżeczce różowej masy do każdej foremki zostawiając miejsce na przykrycie malin pozostałą warstwą białej czekolady.
5. Wypełnij czekoladowe serca pozostałą czekoladą i włóż do ostatecznego zastygnięcia na około 2 godziny a najlepiej na całą noc.
* Kąpiel wodna – Umieść szklaną miskę nad garnkiem z niedużą ilością gorącej wody, tak by misa nie dotykała wody. Do szklanej miski włóż połamaną czekoladę. Mieszaj co pewien czas. Po chwili czekolada powinna się roztopić.