Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 107
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 407
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 410
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 107
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 407
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 410
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą tak aby pół kapusty było pod wodą, gotować ok 10-15 min.
Do kapusty dodać: starte jabłko, cukier i sól, gotować aż będzie miękka. Dodać ocet i pieprz. Cebulę (pokrojoną w drobną kosteczkę) zeszklić na smalcu, zasypać mąką; zrobić zasmażkę. Do kapusty dodać zasmażkę; mieszać aby nie przywarło, a zasmażka połączyła się z całą kapustą.