Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardziej lekko i dietetycznie chyba się nie da :-) batoniki bez mąki i tłuszczu. Lekka i pełnowartościowa przekąska, nie tylko dla tych, co na diecie :-)
Polecam.
Odsłon: 3312
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 3312
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 154
Składniki
Jajka roztrzepać delikatnie z cukrem i wymieszać z mlekiem. Wsypać musli, otręby i bakalie, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać. Masa powinna być gęsta i wchłonąć prawie cały płyn. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mieszankę wysypać na blachę (30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, docisnąć łyżką i piec 25-30 min. Po przestudzeniu pokroić i zajadać, smacznego :-)