Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na pizze
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8138
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8138
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Składniki
Zaczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Czekamy, aż zaczną rosnąć. W misce umieszczamy suche składnik, dodajemy drożdże i wyrabiamy ciasto tylko do połączenia się składników. W razie potrzeby lekko podsypać mąką. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potrzebujemy około 30 min, ewentualnie, możemy nagrzać piekarnik do 50 stopni i postawić miskę na uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto dostanie dawkę ciepła i urośnie znacznie szybciej. Podziel ciasto na dwie części, następnie rozwałkuj je na cienkie placki. Są dwie opcje. Placki możemy umieścić na papierze do pieczenia lub bezpośrednio na blasze wysmarowanej oliwą. Na kilka minut wstawiamy placki do nagrzanego piekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni.