Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na pizze
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11612
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11612
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
Zaczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Czekamy, aż zaczną rosnąć. W misce umieszczamy suche składnik, dodajemy drożdże i wyrabiamy ciasto tylko do połączenia się składników. W razie potrzeby lekko podsypać mąką. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potrzebujemy około 30 min, ewentualnie, możemy nagrzać piekarnik do 50 stopni i postawić miskę na uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto dostanie dawkę ciepła i urośnie znacznie szybciej. Podziel ciasto na dwie części, następnie rozwałkuj je na cienkie placki. Są dwie opcje. Placki możemy umieścić na papierze do pieczenia lub bezpośrednio na blasze wysmarowanej oliwą. Na kilka minut wstawiamy placki do nagrzanego piekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni.