Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na upalne dni - doda energii i orzeźwi
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1236
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13705
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1236
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13705
Składniki
Musimy zaparzyć esperesso (jeśli nie mamy ekspresu to trzeba zrobić bardzo mocną kawę, potrzebujemy jej około 40-50ml)
Upewnij się, że Twój blender może kruszyć lód (bardzo ważne). Wrzuć do pojemnika kilka kostek lodu, wlej kawę (może być gorąca), dodaj dwie gałki lodów, dolej 150ml mleka i wszystko blenduj przez chwilę, tak aby lód skruszył się podczas miksowania.
Przelej wszystko do szklanki, lub przełóż łyżką, na wierzch dodaj gałkę lodów i podawaj od razu po przygotowaniu. Najlepiej pije się przez słomkę. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować taką kawę krok po kroku. Zapraszam również do obejrzenia innych moich przepisów i bloga. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!