Do góry

Napoje Przepis na:

Domowe frappe - kawa mrożona

Domowe frappe - kawa mrożona

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 3742

Dodano: 01.06.2018

Odsłon: 234

Idealna na upalne dni - doda energii i orzeźwi

Składniki

  • kawa espresso
  • lód
  • lody waniliowe
  • mleko
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Musimy zaparzyć esperesso (jeśli nie mamy ekspresu to trzeba zrobić bardzo mocną kawę, potrzebujemy jej około 40-50ml)

  2. Upewnij się, że Twój blender może kruszyć lód (bardzo ważne). Wrzuć do pojemnika kilka kostek lodu, wlej kawę (może być gorąca), dodaj dwie gałki lodów, dolej 150ml mleka i wszystko blenduj przez chwilę, tak aby lód skruszył się podczas miksowania.

  3. Przelej wszystko do szklanki, lub przełóż łyżką, na wierzch dodaj gałkę lodów i podawaj od razu po przygotowaniu. Najlepiej pije się przez słomkę.

    Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować taką kawę krok po kroku. Zapraszam również do obejrzenia innych moich przepisów i bloga.

    Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń