Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praliny? Owszem. Słodkie? Owszem. Z fasoli? Owszem. A to ci dopiero:)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666238
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5717
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666238
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5717
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Fasolę zalewam przegotowaną woda i odstawiam na całą no. rano gotuję w wodzie w której się moczyła, przez 20 min, potem wymieniam wodę i gotuje, aż fasola zacznie się rozpadać, osączam na durszlaku i studzę.
Przekładam do blendera i miksuję z dodatkiem cukru. Przekładam do rondelka i podsmażam aż ściemnieje i zgęstnieje. Masę mieszam cały czas, gdyż szybko się przypala. Gęstą masę fasolową odstawiam do przestygnięcia.
Herbatniki blenderuję na proszek i dodaję porcjami do chłodnej masy kontrolując jej gęstość. U mnie wystarczyło pół opakowania herbatników. Dłonie smaruję oliwą, nabieram po łyżeczce masy i formuję kuleczki. Układam na talerzu i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny.