Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, wytrawny sernik, który można przygotować z dowolnymi dodatkami. Należy pamiętać, że sam w sobie nie jest zbyt słodki, więc jeżeli jesteście zwolennikami słodkich deserów, dodajcie więcej cukru pudru, niż ilość podana w przepisie.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Składniki
Do garnka z grubym dnem przekładamy stałą część mleka kokosowego, dodajemy cukier puder i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Fasolę dokładnie przepłukujemy zimą wodą, dodajemy do masy czekoladowej i dokładnie blendujemy. Przekładamy do małej tortownicy wyłożonej folią spożywczą i chowamy na noc do lodówki.
Wiśnie wkładamy do rondelka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy, aż puszczą sok. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści i zgęstnieje.
Ukrojony kawałek sernika dekorujemy wiśniami i polewamy syropem. Smacznego!