Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszystko, co jest czekoladowe i słodkie. Jednak nie można przesadzać z cukrem, dlatego zrobiłam fit trufle bez dodatku cukru. Zastąpiłam go miodem. Trufle robi się bardzo szybko, a najważniejsze, że smakują obłędnie! Zdrowa wersja słodyczy ;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1050
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1050
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Składniki
Oba rozdaje trufli wykonujemy w ten sam sposób. Fasolę i płatki migdałów blendujemy na jednolitą masę. Czekoladę należy drobno posiekać, wsypać do suchej miseczki, dodać miód. Wstawić do większego naczynia z niewielką ilością wody, gotujemy na bardzo małym ogniu. Należy uważać, aby woda nie dostała się do naczynka z czekoladą. Do masy fasolowej dodajemy rozpuszczona czekoladę. Dokładnie miksujemy na jednolitą papkę. Formujemy małe kulki, do środka wkładamy migdał. Trufle obtaczamy w kako i w wiórkach kokosowych.