Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszystko, co jest czekoladowe i słodkie. Jednak nie można przesadzać z cukrem, dlatego zrobiłam fit trufle bez dodatku cukru. Zastąpiłam go miodem. Trufle robi się bardzo szybko, a najważniejsze, że smakują obłędnie! Zdrowa wersja słodyczy ;)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 140
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 547
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 140
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 547
Składniki
Oba rozdaje trufli wykonujemy w ten sam sposób. Fasolę i płatki migdałów blendujemy na jednolitą masę. Czekoladę należy drobno posiekać, wsypać do suchej miseczki, dodać miód. Wstawić do większego naczynia z niewielką ilością wody, gotujemy na bardzo małym ogniu. Należy uważać, aby woda nie dostała się do naczynka z czekoladą. Do masy fasolowej dodajemy rozpuszczona czekoladę. Dokładnie miksujemy na jednolitą papkę. Formujemy małe kulki, do środka wkładamy migdał. Trufle obtaczamy w kako i w wiórkach kokosowych.