Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z batatów

Frytki z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 434

Dodano:

Odsłon: 317

Proste i zdrowe danie, które będzie smakować każdemu. Do podania, świetnie sprawdzi się sos tysiąca wysp.

Składniki

  • 2-3 bataty, pokrojone w słupki
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • suszone oregano
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.

  2. W misce wymieszać bataty z oliwą, oregano i tymiankiem.

  3. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozsypać frytki.

  4. Piec 18-20 minut. Wyjąć z piekarnika. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń