Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z marchewek.

Frytki z marchewek.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 927 Ocena: 8470

Dodano: 06.03.2017

Odsłon: 6249

Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek.

  2. Podgrzewamy olej w garnku do smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone).

  3. Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą, mieszamy potrząsając sitkiem.

  4. Frytki wysypujemy na talerz i konsumujemy. Możemy do takich frytek użyć ulubionego sosu lub chrupać bez dodatków.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń