Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5749
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5749
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek.
Podgrzewamy olej w garnku do smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone).
Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą, mieszamy potrząsając sitkiem.
Frytki wysypujemy na talerz i konsumujemy. Możemy do takich frytek użyć ulubionego sosu lub chrupać bez dodatków. Smacznego :)