Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666284
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 557
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666284
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 557
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Kurczaka natarłem rozgniecionym czosnkiem , solą i pieprzem , podzieliłem na 6 części , schłodziłem ok. 30 minut. Warzywa oczyściłem . Cebulę posiekałem . Ziemniaki , marchewkę i paprykę pokroiłem w kostkę . Pomidory sparzyłem , zdjąłem skórkę , pokroiłem na cząstki , a cukinię w plasterki. Kawałki kurczaka zrumieniłem na oleju . Dodałem cebulę , paprykę , ziemniaki i marchewkę. Mieszałem smażąc ok. 6 minut. Dodałem pomidory , posiekane zioła , sól i pieprz . Podlałem przecierem pomidorowym rozrobionym w szklance wody. Dusiłem 35 minut pod przykryciem . Na około 5 minut przed końcem włożyłem cukinię . Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.