Do góry

Dania główne Przepis na:

Gryczana podana

Gryczana podana

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 5604

rozgrzewajàcy zestaw warzyw z kaszà gryczanà w sam raz na dzisiejszy chłodny dzień ;-)

Składniki

  • bakłażan 1 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • czosnek kilka zàbkòw
  • pomidor świeży 2 szt.
  • pepperoncini świeże 1 szt.
  • zielona pietruszka
  • koperek
  • oliwa z oliwek
  • olej rzepakowy
  • sòl młynek
  • mix pieprzôw młynek
  • chilli młynek
  • papryka słodka mielona
  • cytryna
  • cebulkā 2 szt.
  • kasza gryczanà 2 woreczki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. parzymy pomidory,obieramy ze skòrki I kroimy na małe kawałki
    bakłażana kroimy w wiékszà kostké,polewamy sokiem z cytryny
    czosnek obieramy I miażdżymy nožem
    papryké kroimy w kostkę
    pepperoncini w plasterki
    siekamy pietruszkę
    siekamy koperek
    cebulkę kroimy w piòrka

  2. w międzyczasie gotujemy kaszę gryczanà na sypko

  3. na patelni rozgrzewamy olej I wrzucamy najpierw czosnek I cebulkè,doprawiamy chilli,solà I pieprzem,potem bakłażana I delikatnie dusimy jakieś 2 minuty potem papryka,pomidorki I pepperoncini
    wszystko gotujemy jakieś 10 min do konsystencji gulaszu warzywnego
    doprawiamy I na koniec dodajemy do sosu troché pietruszki,koperku I oliwy z oliwek

  4. kaszé wykładamy na talerze ,dodajemy warzywka,posypujemy resztà pietruchy I koperku
    dodajemy wg uznania trochę oliwy z oliwek
    delikatnie mieszamy I gotowe ;-)

  5. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń