Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopóki sezon grzybowy trwa ,warto zrobić choć kilka słoiczków na zimę.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1798
Polecam, pychota.
Odsłon: 593
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 484
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1798
Polecam, pychota.
Odsłon: 593
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 484
Składniki
Grzyby myjemy ,odcinamy trzonki ,wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 min. Grzyby wyciągamy (bez cebuli) ,przekładamy do wrzącej zalewy (ocet z wodą i przyprawami) ,zagotowujemy. Gorące przekładamy do słoików (opcjonalnie można dodać ugotowaną cebulę) i zakręcamy. Odstawiamy do ostudzenia (do góry dnem).