Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1668 Ocena: 38745

Dodano: 16.09.2014

Odsłon: 19312

Dopóki sezon grzybowy trwa ,warto zrobić choć kilka słoiczków na zimę.

Składniki

  • 1 kg grzybów
  • cebula
  • łyżka soli
  • Zalewa:
  • 1/2 l wody
  • niepełna szklanka octu
  • liść laurowy
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • łyżka cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby myjemy ,odcinamy trzonki ,wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 min. Grzyby wyciągamy (bez cebuli) ,przekładamy do wrzącej zalewy (ocet z wodą i przyprawami) ,zagotowujemy. Gorące przekładamy do słoików (opcjonalnie można dodać ugotowaną cebulę) i zakręcamy. Odstawiamy do ostudzenia (do góry dnem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 16 września 2014 Uwielbiam! Najfajniejsze takie maciupeńkie, też często prosto ze słoiczka wyżeram. :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 16 września 2014 przepadam za nimi, a najbardziej za takimi skitranymi, wyjadanymi po cichu prosto ze słoiczka :))) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń