Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby w "pomidorach".

Grzyby w pomidorach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 189

Dodano:

Odsłon: 33322

Pyszne i na zimno i na ciepło.

Składniki

  • Durszlak ugotowanych grzybów.
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 słoiczki koncentratu pomidorowego
  • 5 łyżek octu
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz,
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotować zebrane w lesie grzyby i odcedzić z nadmiaru wody, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodać ocet, cukier i koncentrat i chwilę posmażyć.
    Dodać do ugotowanych grzybów, doprawić według gustu do smaku, chwilkę podsmażyć.
    Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń