Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej wspaniałe na jesienne popołudnia. Zdrowe, sycące i rozgrzewające. Idealnie rozbudza nasz organizm i pieści kubki smakowe. Przygotowanie expresowe !
Polecam.
Odsłon: 289
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 219
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 289
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 219
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 115
Składniki
W garnku na oliwie (oleju kokosowym) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Imbir obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy do cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz wszystkimi przyprawami za wyjątkiem soli.
Gdy cebula się zeszkli dolewamy pomidory, wsypujemy soczewicę oraz dodajemy 3 szklanki wody. Gotujemy 20 minut a pod sam koniec dodajemy sól. Podajemy udekorowane pietruszką !