Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na danie w pół godziny
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Składniki
Umyte mięso pokroiłem na nieduże kawałki, zalałem sosem sojowym i chilli, dodałem zmielony pieprzem, dokładnie wszystko wymieszałem. Owoce z puszki pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę obrałem, pokroiłem na cienkie półplasterki. Paprykę umyłem, usunąłem z niej gniazda nasienne, pokroiłem w cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuściłem w 250 ml wrzątku, wystudziłem, wymieszałem z mąką ziemniaczaną, doprawiłem chińską przyprawą. Na rozgrzanym na dużej patelni usmażyłem mięso ok. 5-8 minut, mieszając. Dodałem paprykę, cebulę i mieszając smażyłem jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodałem owoce, bulion i mieszając dusiłem 2 minuty od chwili zawrzenia. Podałem z ugotowanym ryżem.