Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka faszerowane kaszanką

Jabłka faszerowane kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6896

Dodano:

Odsłon: 4022

Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!

Składniki

  • 4 duże jabłka
  • 3 kawałki kaszanki
  • mała cebula
  • sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika.

    Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń