Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 385
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 385
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.