Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.