Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!
Jabłka faszerowane kaszanką
Składniki
- 4 duże jabłka
- 3 kawałki kaszanki
- mała cebula
- sól, pieprz, majeranek
Składniki
- 4 duże jabłka
- 3 kawałki kaszanki
- mała cebula
- sól, pieprz, majeranek

Etapy przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1621

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1621

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294



Składniki
- 4 duże jabłka
- 3 kawałki kaszanki
- mała cebula
- sól, pieprz, majeranek
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.
To musi byc dobre!