Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia niemiecka a dokładnie z Hessen. Potrawa pochodzi z książki Alte Familienrezepte.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666296
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 103
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666296
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 103
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
*Z jabłek wykrawamy wszystkie nasiona. (Najpierw w góry i dołu wykroiłem coś podobnego do stożka a następnie już bardzo łatwo był dostać się do środka.) Powstały otwór skrapiamy sokiem z cytryny. *Kapustę jeśli jest mocno kwaśna płuczemy a następnie drobno siekamy.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebule.Chwilkę dusimy następnie dodajemy kapustę oraz jadalne części jabłka które wykrawaliśmy i jałowiec oraz pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy ziarenka jałowca i dodajemy czarną porzeczkę. Powstałą masą nadziewamy jabłka.
Jabłka kładziemy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, polewamy winem i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp 200 stopni
PS.Jabłka pasują najlepiej do placków ziemniaczany oraz do tłustych mięs.