Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane brokułem i szynką

Jajka faszerowane brokułem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 737

Dodano:

Odsłon: 16034

Wielkanoc tuż tuż, więc osobom, które jeszcze nie zdecydowały czym będą faszerować jajka przyda się mała podpowiedź ;) Brokuł, szynka i papryczka chili połączone majonezem idealnie komponują się z ugotowanymi jajkami.

Składniki

  • 3 jajka
  • 100 g brokuła
  • 50 g szynki dobrej jakości
  • 1/2 strąka czerwonej papryczki chili
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • woda do gotowania
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.

    Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i siekamy niezbyt drobno.

    Szynkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do brokuła razem z majonezem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

    Przygotowany farsz nakładamy na jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń