Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane kiełbasą

Jajka faszerowane kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 443 Ocena: 7835

Dodano:

Odsłon: 3689

Pomysłów na farsz do jajek mam zawsze bardzo dużo:). Ten jest wyrazisty w smaku i bardzo ciekawy, polecam na wielkanocny stół.

Składniki

  • 6 jajek L
  • 150g kiełbasy
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę.

  2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę, ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz.

  3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń