Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 4654

Pyszne faszerowane jajka idealne nie tylko od święta.

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • pół awokado hass
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • Pieprz czarny
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • opcjonalnie sok z cytryny do smaku
  • przybranie: natka pietruszki koperek pestki granatu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka kroimy na pół, żółtka wyjmujemy. W misce miksujemy blenderem żółtka, miąższ awokado i posiekane zioła. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
    Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń