Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 25
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 43
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 39
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2514
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 25
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 43
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 39
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2514
Składniki
Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki i dusimy ja aż będą lekko podsmażone. Gotowe studzimy i przekładamy do misy blendera.
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus.
Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki.