Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie faszerowane jajka ze względu na to, że do farszu można dodać praktycznie wszystko. Dzisiejszy przepis na jajka z pieczarkami to absolutna klasyka bez której nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1960
Polecam, pychota.
Odsłon: 651
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 529
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1960
Polecam, pychota.
Odsłon: 651
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 529
Składniki
Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki i dusimy ja aż będą lekko podsmażone. Gotowe studzimy i przekładamy do misy blendera.
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka dodajemy do pieczarek wraz z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Farsz miksujemy tak aby pieczarki sie porozpadały jednak nie na tyle by powstał na mus.
Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i kawałkami rzodkiewki.