Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane z szynką

Jajka faszerowane z szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7240

Dodano:

Odsłon: 43187

Klasyczne jajka faszerowane z dodatkiem szynki. Prosty przepis, niewiele składników. W sam raz na świąteczny stół.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 plasty szynki wieprzowej
  • 2 łyżki majonezu lub kremowego serka twarogowego
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do żółtek, dokładamy majonez lub serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń