Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealane zarówno na śniadanie jak i obiad czy kolację.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 14
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 96
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 111
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 127
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 14
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 96
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 111
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 127
Składniki
Łodygę brokuła, seler i marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy masło klarowane i posypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 wbijamy na warzywa jajka i zapiekamy tak by białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Orzechy i migdały mielimy w młynku i posypujemy nimi zapieczone jaja. Całość oprószamy jeszcze pieprzem, solą i szczyptą płatków drożdżowych. Posypujemy zieloną natką.