Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepki faszerowane kaszą jęczmienną, pieczonym mięsem i pieczarkami to bardzo smaczne danie obiadowe.
Polecam, pychota.
Odsłon: 552
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 456
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1691
Polecam, pychota.
Odsłon: 552
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 456
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1691
Składniki
Kalarepki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ostudzić, odciąć górną część, wydrążyć miąższ, posiekać.
Upieczone mięso z kurczaka, 1/4 miąższu z kalarepki i pieczarki pokroić w kostkę. Kaszę perłową ugotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Następnie dodać kaszę, mięso posiekaną kalarepkę, smażyć przez kilka minut, ostudzić,
Połączyć z żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Wydrążone kalarepki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem.
Ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temp 180 stopni.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.