Do góry

Przetwory Przepis na:

Kanie panierowane w zalewie octowej

Kanie panierowane w zalewie octowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 317

Dodano:

Odsłon: 8044

pyszne grzyby w delikatnej zalewie

Składniki

  • kapelusze grzybow Kani
  • jajka
  • bulka tarta
  • maka pszenna
  • Pieprz ,sol
  • 5 szkl wody
  • 1 szkl octu 10 %
  • 1,5 lyzki soli
  • 1 szkl cukru
  • 2 cebule pokrojone
  • 7 lisci laurowych
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • olej
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. kapelusze grzybow oczyscic i umyc wysuszyc sciereczka posolic i popieprzyc Jajka rozklucic widelcem dolac odrobine mleka dac sol i pieprz grzyby panierowac tak jak kotlety schabowe najpierw w mace potem w jajku i w bulce tartej piec na zloty kolor na rozgrzanym oleju

  2. wode ocet sol cukier ziele angielskie i liscie laurowe zagotowac dodac pokrojona cebule gotowac kilka minut

  3. upieczone kanie pokroic na mniejsze kawalki poukladac w sloikach i zalac goraca zalewa i zakrecic przechowywac w chlodnym miejscu nie trzeba pasteryzowac

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izabella22 15 września 2014 z boczniakami nie mam pojecia ale taka kania jest pyszna :)
Można nawet powiedziec ze smakuje podobnie jak ryba opiekana

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 14 września 2014 A ja ostatnio wyrzuciłem , nie miałem koncepcji co z nimi zrobić Odpowiedzi: 3 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oldfork 14 września 2014 Kanie to smak z mojego dzieciństwa, mama robiła je zawsze jak schabowe :) jakież to było pyszne. Takiej wersji nie znałam ale chętnie bym wypróbowała. Jak myślisz przeszło by to z boczniakami? Odpowiedzi: 2 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń