Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1794 Ocena: 41255

Dodano: 25.04.2016

Odsłon: 20963

WOW! PYCHA!!!! <3

Składniki

  • 600 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy.

    Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 50 min.

    Cebulę siekamy, szklimy na smalcu, dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Rozprowadzamy z kilkoma łyżkami wody z duszenia kapusty. Łączymy z całością, chwilę razem dusimy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń