Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowym

Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1449

Dodano:

Odsłon: 867

Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik, więc warto stosować ją na co dzień. Kremowy sos pieczarkowy bardzo dobrze się z nią komponuje. Z podanej ilości składników można przygotować jedną dużą porcję lub dwie małe.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie

  2. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać przyprawy i pietruszkę.

  3. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i wodą i powoli wlewać do sosu, ciągle mieszając. Dusić przez kilka minut.

  4. Kaszę odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i polać sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń